е имал дарител, който от години е помагал на детската градина

...
е имал дарител, който от години е помагал на детската градина
Коментари Харесай

Непознат дарител от години е помагал на детската градина в бургаския кв. Горно Езерово

е имал дарител, който от години е помагал на детската градина в кв. „ “. Това е земеделският производител Янчо Проданов . Малцина знаят, че от години той е приютил в собствен парцел, изцяло безплатно, детската градина, с цел да има къде да се възпитават малчуганите.

Янчо Проданов в никакъв случай не парадирал с направеното. За положителното стана ясно едвам през днешния ден, откакто зам.-кметът на Бургас му благодари най-сърдечно при откриването на новия филиал на детска градина „ Синчец “. Оказа се обаче, че това не е всичко. Той на процедура е подарил и имота за строителството на новата забавачница в квартала, а през днешния ден направи и финансово подаяние, чийто размер, типично в собствен жанр резервира в загадка.

Янчо Проданов бе един от гостите на тържественото събитие през днешния ден. Присъстваха още заместник-кметът обучение, опазване на здравето, обществени действия и юношески политики на Бургас Йорданка Ананиева, ръководителят на Общински съвет Бургас проф., шефът на ДГ „ Синчец “ Стефка Желязкова, доста родители и деца от квартала.

Детската градина е на два етажа с функционални стаи и прекрасен двор. Намира се на улица „ Явор “ и е филиал на ДГ „ Синчец “ и има капацитет за 2 култивиран групи или над 50 деца, което е повече от броя на децата в квартала.

Разполага също по този начин с физкултурен салон, асансьор и лична кухня. Всеки етаж има дневна, спални пространства, съблекални за градинските групи, физкултурен салон, медицински кабинет и кабинети по ползи - музика, изобразително изкуство и езиково образование.

Детското заведение е с обезпечен достъп за хора в неравностойно състояние. На двора са построени две детски площадки, които разполагат с сложно детско съоръжение, включващо пързалки, катерушки и футболно игрище за деца. Под тях е положена ударопоглъщаща настилка за сигурност на играещите деца.

Строителството е осъществено от Община Бургас – със лични средства и поддръжката на Министерството на образованието. По плана се работи в последните две години. 



„ Тази детска градина нямаше да я има без помощта на земеделската кооперация и съответно господин Янчо Проданов, който от години оказва помощ. До момента филиалът бе в помещение на кооперацията, а с помощта на взаимната ни активност беше самостоятелен този терен за детска градина, успяхме да подготвим техническия план и да го финансираме. Децата към този момент имат хубава място, където могат да учат и играят. Има и потенциал за разширение, в случай че се постанова “, сподели зам.-кметът по обучение на Община Бургас Йорданка Ананиева.



„ Всеки от нас помни детската градина, в която е израснал. Помни първата си учителка. Пожелавам на тези прелестни деца да играят тук с наслада, да научат нови неща, да основат другарства и да имат страхотни мемоари. Благодаря на госпожа Ананиева и госпожа Таралова, които съставляват просветителния бранш в Бургас за грижите, които поставят за този бранш. Благодаря на и господин Проданов за неговата поддръжка до този миг “, сподели от своя страна ръководителят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова.
 Териториалният шеф на ж.к.Меден рудник, кв. Горно Езерово и кв. Победа Магдалена Манолова (вдясно) и ръководителят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова на откриването на филиала на детска градина " Синчец " в кв. Горно Езерово  Символичното прерязване на лентата на новата забавачница   Детската градина бе построена на гола поляна в кв. " Горно Езерово "  Стефка Желязкова, шеф на филиала в кв.Горно Езерово  Детската градина отвън  Така наподобява една от стаите   Това са спалните на децата 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР